Cocktails en recepten
Op deze pagina treft u een selectie van onze beste en lekkerste cocktails.
Met eenvoudige recepten kunt u thuis zelf aan de slag!

MOJITO
Glas: Longdrink
Garnering: Mint topje
Bereiding: Knijp een halve limoen uit in het glas.
Voeg suikersiroop, rum en mint toe.
Vul het glas drie kwart vol met gecrushed ijs en roer(stir) met een barlepel. Vul het glas verder aan
met gecrushed ijs en top af met sodawater. Serveer met rietjes.
Ingrediënten:
- 20 ml verse limoensap
- 20 ml suikersiroop
- 2 verse minttakken
- 50 ml witte rum
- 40 ml sodawater

PINA COLADA
Glas: Longdrink
Garnering: Rode cocktailkers
Bereiding: Schenk alle ingrediënten in een blender of shaker. Blend met gecrushed ijs of shake met
ijsblokjes. Schenk uit in een longdrinkglas en serveer met rietjes.
Ingrediënten:
- 20 ml witte rum
- 20 ml ponche crema
- 30 ml coconut cream
- 60 ml ananassap

CAIPIRINHA
Glas: On the rocks/whisky glas
Garnering: Limoenpartje
Bereiding: Stamp 7 limoenpartjes met de suiker in het glas.
Voeg gecrushed ijs, de suikersiroop en
cachaça toe en roer(stir). Vul gecrushed ijs bij en serveer met korte rietjes.
Ingrediënten:
- 50 ml Cachaça
- 1 limoen in 8 partjes
- 1 barlepel suiker
- 20 ml suikersiroop

COSMOPOLITAN
Glas: Martini
Garnering: Sinaasappel schil
Bereiding: Shake alle ingrediënten in een shaker en schenk uit met gebruik van de zeef in een
voorgekoeld glas.
Ingrediënten:
- 30 ml vodka
- 20 ml triple sec
- 30 ml cranberry sap
- 5 ml verse limoensap

ZELF SUIKERSIROOP MAKEN
Los al roerend in een steelpannetje 1 kg suiker op in een halve liter heet water. Niet tot het kookpunt brengen! Laat het afkoelen en bewaar het in een lege schone fles in de koelkast, het is dan ongeveer een maand houdbaar.